Death Race ( Ölüm Yarışı ) - Cengizhan Karasu

 

  Ölüm Yarışı ( Özgün adı: Death Race ), 2008 yılı ABD - İngiltere yapımı bilimkurgu, aksiyon ve gerilim filmi. Başrollerini Jason Statham,Tyrese Gibson,Natalie Martinez,Ian McShane ve Joan Allen paylaşmaktadır.













Azılı suçlularla dolu bir hapishanenin yöneticileri, mahkumları birbirleriyle dövüşmeye zorlayarak, bol miktarda para kazanabilecekleri, tüyler ürpertici bir çeşit gladyatör oyunu düzenlemeye karar verirler.Adrenalin yüklü, şiddet arzusuyla yanıp tutuşan mahkumlarsa bir arenaya çıkıp birbirleriyle ölesiye mücadele etmeye dünden hazırdırlar. Üç şampiyonluk kazanmış otomobil yarışçısı Jensen Ames (Jason Statham), vahşi koşulların hüküm sürdüğü bu dünyada hayatta kalmayı başarma     konusunda uzman olup çıkmıştır.




Eski bir dolandırıcı olan Ames, tam hayatını düzene koyduğunu düşündüğü bir anda işlemediği bir cinayet yüzünden hapse atılmıştır. Öldürülmesi imkansız olarak kabul edilen mistik sürücü Frankenstein maskesini giymek zorunda bırakılan Ames’ın önüne, Cezaevi’nin despot yöneticisi (Joan Allen) tarafından iki seçenek konulur: Gladyatör oyununa katılırsa özgürlüğüne kavuşabilecek, katılmazsa hücreye kapatılıp orada çürümeye terk edilecektir.



Yüzü metalik bir maskeyle kapatılan Ames üç gün boyunca devam edecek son derece zorlu bir ölüm yarışında hayatta kalmaya çalışır. Bu sürede özgürlüğüne kavuşabilmek için dünyanın en acımasız mahkumlarına karşı ölümüne mücadele etmek zorundadır.






 Makineli tüfekler, alev makineleri ve el bombası mancınıklarıyla donatılmış bir otomobil kullanan bu çaresiz adam, dünyanın en vahşi sporunu kazanabilmek için önüne çıkan her engeli ve her kişiyi yok etmek zorundadır.

 

 

 

 

Benim yorumum:

Ames'in korkusuzca yaptığı her hamle görülmeye değerdi..Özellikle o despot sarşının yüzündeki eziklik ifadesi her şeye bedeldi..Hazırlanan arabalar,kurulan düzenekler,yapılan yarışlar ve filmin aksiyonu her anlamda çok çok doyurucu ve izleyene gerçekten filmin güzelliğini yansıtabilecek kadar iyi hazırlamıştı..Filmin aksiyonu kadar geriliminide çok beğendiğimi söylemeliyim....Filmin müzikleri de çok etkleyiciydi doğru seçimler olmuş bu film için..Jason Statham için aksiyonun kralı diyorum yine beni yanıltmadı,onu izlemek çok keyifliydi.



kaynak:http://www.imdb.com/title/tt0452608/

Yorumlar

  1. gerçekten çok güzel bir film ama aksiyon biraz daha fazla olabilirdi,yine de dediğim gibi güzel film vakit kaybı değil.

    YanıtlaSil
  2. gerilim ve aksiyonun zirve olduğu nadir filmlerden biri. bir adamın özgürlük için neler yapabileceğinin de güzel bir örneği. Çok güzel film...

    YanıtlaSil
  3. süper bir film baya emek verilmiş en cok hoşuma giden aldatmaca rollerdi izlemenizi tavsiye ederim ii seyirler..

    YanıtlaSil
  4. Jason Statham'ın filmleri aksiyon show gösterisi etkilenmemek elde değil. Aksiyon severler için kesinlikle izlemelerini tavsiye edebileceğim bir film.

    YanıtlaSil
  5. Film Süper İZLEYİN DERİM 10 ÜSTÜNDEN 8 ALIR BU FİLM :D :D :)

    YanıtlaSil
  6. Tipik Amerikan filmi ceza evinde suç işleyen insanların adaleti kendilerinin araması

    YanıtlaSil
  7. film mükemmel seri olarakta güzel. devamıda çıkar inş. Jason Statham filmleri genelde güzel zaten

    YanıtlaSil
  8. güzel bir filimdi akıcı ve eylenceliydi izlemeye deger güzel bir filim Jason Statham, Joan Allen zaten kötü seneryo ve kurguda asla oynamazlar iyi seyirler...

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Jason Statham'ın oynadığı hangi film zayıf kalır ki. Bu filmde Statham'a yakışır aksiyon dolu bir filmdi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar