My Name is Khan (Benim Adım Khan) - Cansu Mallı

My Name Is Khan (Hintçe: माई नेम इज़ खान, Türkçe: Benim adım Khan) 2010 senesinde vizyona giren Hint Filmidir. Shahrukh Khan ve Kajol bu filmde başrolleri paylaşmaktadır. Aynı oyuncular Kuch Kuch Hota Hai, Kabhi Khushi Kabhie Gham, Dilwale Dulhania Le Jayenge filmlerinde de başrolleri paylaşmıştır. Filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını Karan Johar üstlenmiştir.



 Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir.




 
Filmde Khan hemen hemen herşeyi tamir edebiliyor.
 


   Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.






   11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan'i terk eder. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip, adının Khan olduğunu ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler.


Benim Yorumum:

  Bazı gayrimüslim kesimin müslümanları terörist olarak görmesini eleştiren bundan daha güzel bir film yapılamazdı bence. O kadar etkileyici bir kurgu var ki, bu filmi izledikten sonra vicdan sahibi her insan bir kez olsun düşünür.

  Din, dil, ırk ayırımı gözetmeksizin insanlara sadece "iyi ve kötü" olarak bakmanın ne denli önemli olduğunun dersini veren harika bir film. Ancak hâlâ bazı insanlara bu film bir şeyler anlatamamış çünkü çok taraflı bağnaz insanlar bu filme IMDB'de çok düşük puanlar vermiş. Kesinlikle en az 9 alması gereken bir film.



Otistik Rızvan Khan rolünü oynayan Shah Rukh Khan
   Oyunculuklar çok iyi, özellikle Shah Rukh Khan mükemmel ötesi bir oyunculuk sergilemiş. Ayrıca filmdeki Tere Naina şarkısını çok güzel ve etkileyici buldum. İngilizce sözlerine filmden sonra baktığımda daha da etkilendim.

  Bu film hakkında izleyen herkes eminim birçok şey yazabilir ve bunun nedeni filmin insanın ufkunu nasıl da açtığını ve insanların duygularını nasıl açığa çıkardığının kanıtıdır.




kaynak: http://www.sinemalar.com/film/66222/my-name-is-khan

Yorumlar

  1. HAYATTA 2 TÜR İNSAN VARDIR. İYİ İNSAN VE KÖTÜ İNSAN... Terörün dini yoktur. Filmin vermek istediği çok şey var ama en önemlisi buydu. Kesinlikle çok önemli gönderme.İzlenmesini tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir film verdiği mesaj açısından. Bunun yanında Shahrukh Khan'ın oyunculuğu beni bitirdi, film boyunca otistik olarak rol yapmak ve bunda bu denli başarılı olmak çok zor bir iş doğrusu.. Bollywood'da gerçekten çok ciddi yetenekler var ve bu adam onların kesinlikle başında geliyor. İzlenmesi tavsiye edilir...

    YanıtlaSil
  3. Çok şükür Amerikanın tek düze eni sonu belli yapmacık filmlerine karşı Hintli yapımcıların yaptığı muhteşem filmler var. Aamir Khan'ın sevdirdiği hint filmlerinden bir mükemmel film daha izledim. Konusu oyunculukları ile mükemmel diyebileceğim bir film. Mutlaka izlenmesi gerekir. 10/8,5

    YanıtlaSil
  4. bi hint filmi olarak gayet başarılı bulduğum bir filmdi. tekrar izlemeye değer

    YanıtlaSil
  5. slam dunk millionaire den sonra Hint filmlerine bakış açımı sorgulamama neden olan ikinci filmdir inanın film harika kesinlikle tavsiyedir ailece izleyebileceğiniz hayat dersleri veren zevkli bir film...

    YanıtlaSil
  6. Hint filmlerinde en beğendiğim filmlerin başında geliyo.Dünya'da neden islamiyet terörizm olarak anılıyor. Filmde bunu da gördüm.Halbuki dinimiz barış dinidir.Rızvan Khan otistik olarak görülüyor ama aslında çok akıllı biri.

    YanıtlaSil
  7. ''My name is Khan and I am not a terrorist.'' Nasıl bi yorumda bulunayım ki bu filmi kelimeler anlatamaz izlemeniz şart. Mutlaka izleyin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar