The Green Mile (Yeşil Yol) - Yahya Emin Yüksel

 

 

 Yeşil Yol (orijinal ismiyle The Green Mile) 1999 yapımı dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabot'tur. Film Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.



Oldukça iri yarı biri adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir.



 Hapishanenin infaz odası baş gardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un Coffey'in güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar.


Coffey, doğa üstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Edgecomb'in, Coffey'in bu gücünün farkına varmasıyla Coffey'e olan düşünceleri tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Edgecomb bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir.

 

 

Benim Yorumum:

  188 dakika olan filmin ilk dakikasından son dakikasına kadar kesinlikle sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film. Gözyaşlarınızın nehir olup aktığı, kısa bir sürede karakterleri kendi benliğinizde hissetiğiniz bir baş yapıt. Yıllarca dünyaca kabul görmüş değerlendirme sitesi olan IMDb'de 64. sırada yer alan film daha üst sıraları hakediyor.




Kimi zaman bazı karakterleri öldüresiye dövmek kimi zamanda karakterleri bir kardeşiniz, abiniz olarak görüp onlar için üzülüyorsunuz. Duyguyu çok iyi yansıtmış. Film uzun olmasına rağmen bir dakikasını bile kaçırmak istemeyeceksiniz.
 Hala izlemediyseniz bana film izledim demeyin. Eğer izlediyseniz mutlaka bir kere daha izleyin derim...
Filmin Fragmanı

kaynak: http://www.beyazperde.com/ara/?q=the+green+mile

Yorumlar

  1. Duygu yogunlugu cok fazla olan bir film. Tahmine kapali bir film oldugundan basindan sonuna kadar merakla heyecanla izlenen bi film. insanlarin kisiliklerinin goruntusuyle belli olamayacagini herkesin ic dunyasina inmemizin gerek oldugu vurgulanmaktadir. Bu filmde oldugu gibi hayat bu kadar ters, ve acimasiz olabiliyor malesef..

    YanıtlaSil
  2. Karanlıktan korkuyorum patron lütfen ışığı kapatma...

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar izlemenizi şiddetle öneririm hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri

    YanıtlaSil
  4. gerçekten izlerken cok etkılendım. herkesın ızlemesı gerektıgını dusunuyorum. ozellıkle devletın hakımlerın ve savcıların. gunumuzde hala devem etmektedır bu tarz seyler. MUKEMMEL BİR FİLM TESEKKUR EDERIM.

    YanıtlaSil
  5. Onları birbirlerine olan sevgileriyle öldürdü.. İşte beni bitiren replik ve tüyleri diken diken eden muhteşem bir film..

    YanıtlaSil
  6. evet bir başyapıt.duygusal,dramatik film sevmeyenler dahi bu filmi sever.dramatik filmlerin öne çıkan unsuru ne olay örgüsü ve ne de temalarının çetrefilli oluşudur;temel ölçüt verdiği gerçeklik hissi ve duygu yoğunluğudur.Bu tarz filmin tadına varabilmek için uygun yalıtımış ortam şarttır.iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  7. Hayalci film konu iyi işlenmiş oyuncular rollerin hakkını vermiş seyredilmeye değer bir film. TAVSİYE EDERİM

    YanıtlaSil
  8. patron artık ışıkları kapatabilirsin elveda koca John Coffey unutulman mümkün değil …

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''John Coffey'' Rest in Peace. Bu film sayesinde hiç unutulmayacaksın

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar