The Butterfly Effect (Kelebek Etkisi) - Rahime Bilen

 

 

  Kelebek Etkisi (Özgün adı: The Butterfly Effect), 2004 yılı ABD yapımı bir dram, bilim kurgu ve gerilim filmi. Başrollerini Ashton Kutcher, Amy Smart, Eric Stoltz paylaşmaktadır.

 

  Evan Treborn 20 yaşında ve çoğu genç gibi hayatında büyük duygusal boşluklara sahip olan bir üniversite öğrencisidir. Ama o, yedi yaşından beri hayatının önemli anlarını bir unutkanlık kara deliğinde kaybetmiş ve o üzücü geçmişinin büyük kısmını hatırlamamaktadır.






  Evan bir gün, çocukluğunun en zor ve kötü dönemlerinde, psikoloğunun tavsiyesiyle yazdığı günlükleri bulur; ne var ki, bu günlükleri okurken genç adam geçmişe dönebildiğini ve bugünkü aklıyla o günleri yaşayabildiğini fark eder.









  Bu arada çocukluk aşkı Kayleigh'nin hâlâ kendisini sevdiğini öğrenen genç adam, geçmişe dönüp kötü günlerini düzeltmeye ve en önemlisi çocukluk aşkını mutlu olduğu bir dünyada yaşatmaya karar verir. Ama Evan ne zaman geçmişe dönüp bir şeyleri değiştirse, yaptıklarının bugün için umulmadık ve feci sonuçlar doğurduğunu görür.






 

Benim Yorumum:




 ‘’Herkes kendi seçtiği hayatı yaşar” ve “hayatımız bizim seçimlerimizden ibaret değildir” gibi iki çelişik önerme arasında kalıyorsunuz… Evet, tercihlerimiz hayatımızı şekillendirir, lakin kimi zaman hayat, bize tercih şansı vermeyecek kadar acımasız da olabilir… Evan ve Kayleigh-ve Lenny, ve Tommy…- film boyunca bize bunu anlatıyor.

 Aşk-fedakarlık ikilisi ile herkesin aynı anda mutlu olmasının imkansızlığı da Kelebek Etkisi’nin dikkate değer alt başlıklarından… Hit film nedir? diye sordugunuzda karşınıza çıkacak filmlerden birtanesidir..

 Ancak kısa bir uyarı.. kelebek etkisi ve devam filmlerini birbirinden ayırmanız gerekiyor.. Güzel bir senaryo ve itinalı bir kurgunun sonucu olan bu film, harika...



kaynak: http://www.intersinema.com/kelebek-etkisi-filmi/


 



 

Yorumlar

  1. filmin isminden de anlasilacagi gibi duygu yogunlugunun kisa surdugu mutlulugun istemsiz olarak bu kadar uzun suremeyecegini vurguluyor. gecmisten gelen bir karamsarligi duzeltmeye calisirken daha kotu sonuclar dogurabilecegini anlatiyor. ve bu tur ikili duygularin tek basina yetmeyecegi ustunde duruluyor. Ne kadar ugrassanda gecmisin izlerini silemezsin.. cunku o izleri silmeye calisirken bulastirirsin.

    YanıtlaSil
  2. Herkesin izlemesi gereken bir film hani Bizde bir laftır ''her şeyde bir hayır vardır ' diye senin şer olarak baktığın bir olayın arkasında göremediğin hayırlar vardır.. filmi izleyin

    YanıtlaSil
  3. Geçmişi değiştirmek için elinde şans olsa bile ne kadar denersen dene şu an sahip olduğundan daha iyisini elde edemediğini anlatan, tamamen farklı bir konusu ve kurgusu olan kaliteli bir film...

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi ve farklı bir filmdi. İzledikten sonra herkesi biraz allak bullak etmiştir.izlemeyenle muhakkak izlesin derim

    YanıtlaSil
  5. Film konu işlenişi ve içerik yönünden oldukça orjinal.Zaman gibi bir mevzuyu işlerken olayların değişimi ile birlikte duygu yoğunluğu ve gerçeklik hissi için filmdeki temponun bir çıkıp bir inmesi gerekir sürekli yüksek tempo ile bu gerçeklik sağlanamaz. Fakat bu filmde tam tersi çok gerçekçi olmuş.. Şaşırtan ve meraklandıran çok güzel bir filmdi.

    YanıtlaSil
  6. Filmi izlemedim ama yorumları okuyunca Rahime'nin yorumunu okuyunca hayretler içinde kaldım. Mutlaka izlicem bu filmi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar